Hjemmelaget plommelikør!

Det er enkelt å lage sin egen plommelikør. Denne lager jeg uten sukker og synes den er kjempe god. Om man ønsker kan man selvfølgelig bruke sukker eller andre søtningsmidler som f.eks. stevia etc.


Slik går du frem:

  • Rengjør et tett Norgesglass og fyll det med gode plommer.
  • Fyll så opp med Sukrin nesten opp til toppen av glasset.
  • Fyll deretter opp med 60% Sprit etter ønske til toppen av glasset.
  • Knus en plommesten og ha oppi glasset før du setter på lokket, dette skal gi en bedre smak på likøren. Snu glasset noen ganger så Sukrinen løses lettere opp.
  • Snu glasset en gang i uken eller så ofte du husker på det frem til den er ferdig.



Du fyller rett og slett Norgesglasset fult 3 ganger... På bildet over er de røde glassene fra fjordårets røde plommer. Likøren holder seg i tette glass i flere år og blir om mulig enda bedre. Det gule glasset er gule plommer fra i år og er akkurat lagt ned. Sukrinen løser seg opp etter noen uker. Lager man likøren nå (september) er den ferdig til jul. Den er supergod å ha til maten eller desserten og blir en fin julegave. Server likøren fra en morsom gammel flaske med kork og gjestene får enda mer følelse av at dette er eksklusive saker:)

TIPS: Ønsker du andre smaker er det bare å bytte ut plommene med hva man måtte ønske. F.eks. kirsebær, moreller etc.

Lykke til!

Kommentarer

  1. vodka kan brukes til plommelikør har hatt sykse me det har også laget løvetann likør da bruker vi kun det gule i blomsten og kun 0,7 dl sukker på

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg